pojas
27
Studeni

OPREMA BRODICE ZA OSOBNE POTREBE

Autor: Igor

 

Svaki vlasnik brodice (plovila do 12 m dužine) sigurno je bio u prilici razmišljati o tome koju sve OPREMU treba imati na svojoj brodici.

Prilikom OSNOVNOG pregleda brodice i upisa u očevidnik brodica koji obavlja Lučka kapetanija ili ispostava Lučke kapetanije na mjestu gdje namjeravate držati vaše plovilo odredila je koja je potrebna oprema brodice obzirom na konstrukcijske karakteristike, dužinu i tip vaše brodice.

Da biste bili sigurni što je to od opreme potrebno na vašoj brodici nakon nekog dužeg vremenskog perioda proteklog od osnovnog pregleda (redoviti pregledi brodice za osobne potrebe obavljaju se svake 4 godine), pogledajte na kraju ovog teksta prikaz izvatka iz „Pravila za statutarnu certifikaciju brodica i jahti,  Odjeljak 2.“

Na izvatku se nalazi Tablica Opreme brodice za osobne potrebe (za trup, strojni uređaj, za gašenje požara, sredstva za spašavanje, radioopremu, za signalizaciju i navigaciju te za sprečavanje onečišćenja) obzirom za područje plovidbe za koje je vaša brodica registrirana.

Napominjem da brodice za osobne potrebe do 7m dužine i snage stroja do 15kW mogu ploviti u području do IIIa, a brodice od 7m do 12m dužine mogu ploviti u području plovidbe III ili IIa.

Ažurirajte svoju OPREMU prema navedenim zahtjevima i zapamtite da na moru od viška (opreme) neće boliti glava.

Ukoliko vam nešto nedostaje od potrebne opreme, vjerujemo da znate gdje to potražiti.

No, ako ipak tražite dobar dućan nautičke opreme bilo online ili offline pogledate kod Marina stores, Unimar, Wasi, Diamar, Nautika Kranjec, CVS, Yachts, Dang …

Dobro se opremite i dobro vam more!

 

oprema1oprema2